Med syv år i Spania, hvorav to Barcelona, tre år i landslaget til Algerie med en afrikansk mesterskapstittel i 2014 og et VM-sluttspill i 2015 samt ni år i Norsk topphåndball bak seg velger nå 37-årige Khaled Chentout å avslutte spillerkarrieren etter sesongen.

Jeg tar først og fremst med meg alle menneskene jeg har blitt kjent med

Khaled Chentout

Chentout kom til Herulf i desember 2019 etter å ha terminert sin kontrakt i Nøtterøy, og spilte en sentral rolle i opprykket til 1.divisjon med sine 57 mål på 10 kamper.

– Etter en lang karriere kommer det for alle spillere et tidspunkt for når kroppen og hodet sier at nok er nok, og for Khaled har den tiden nå kommet. Jeg er veldig glad og takknemlig for at Khaled valgte å utsette sin exit noen år, ved å komme til Herulf i 2.divisjon i forrige sesong, sier sportsjef og hovedtrener Igor Koprivica.

Khaled selv er ikke helt enig i at kroppen sier ifra

Jeg er rett og slett mer interessert i trenerdelen nå, jeg ønsker å være fullt fokusert på det, mener 37-åringen som denne sesongen hatt ansvar for rekruttlaget til Herulf.

Venner, stolthet og fellesskap

Khaled kom til Norge i 2012 etter å ha forlat den spanske østkysten og storklubben Barcelona, og har siden representert Nøtterøy, Sandefjord og nå Herulf.

Khaled har uten tvil vært en attraksjon i Norsk håndball, både med tanke på sitt nivå men også måte å spille håndball på som er alt annet enn tradisjonell nordisk håndball, sier Koprivica og beskriver Khaled som en god forbilde for de yngre spillerne.

Khaled spilte en sentral rolle i opprykket til 1.divisjon og ble kåret til banens beste flere ganger i løpet av sesongen. Foto: Sara Sanderød

– Han har også tatt et særlig ansvar for de yngste spillerne i klubben, både som trener for rekrutt, men også på treninger som spiller. Der har han vært forbilledlig og vist stort hjerte for de yngste, med stadig tilbakemeldinger og råd på en jordnær og kompis-lignende måte.

Under sine 25 aktive år i håndballens tjeneste har Chentout fått oppleve mer enn de fleste på en håndballbane. Det Afrikanske mesterskapsgullet i 2014 og VM-sluttspillet med sitt Algerie er noe han seint kommer til å glemme.

Jeg tar først og fremst med meg alle menneskene jeg har blitt kjent med, hele håndballfamilien jeg har fått og bygd opp på veien, sier bakspilleren.

– Mine beste minner er fra da jeg spilte med det Algeriske flagget på brystet, det å representere landet mitt som jag forlat i 2006 for å satse på håndballen i Spania, det var noe spesielt for meg.

Velger å avslutte sin 25-åriga karriere i Herulf. Foto: Sara Sanderød.

– Fellesskapsfølelsen med alle folka jeg har møtt på veien er helt klart noe jeg tar med meg videre. Nå skal jeg skaffe meg en trenerjobb, og ha fullt fokus på dette, avslutter Chentout.

Fra Herulf sin side vil vi takke Khaled for underholdningen og ønsker deg stort lykke til videre i livet og med trenerkarrieren!