Herrelaget tok flyet opp til Trondheim i går, søndag, for å spille mot bunnkonkurentet Charlottenlund. Med seg hjem fikk de 2 meget viktige poeng!

Et skadepreget Herulf, med seks spillere på skadelista pr. nå, har slitt i bunn på tabellen etter opprykket til 1.divisjon. Med kun 5 poeng på 10 spilte kamper tok gutta flyet opp til Trondheim for å gjøre opp i hva som på forhånd skulle bli en tøff og jevn kamp mot bunnkonkurentet CSK – Men våre gutter viste seg frem fra sin beste side og tok tak i taktpinnen fra start!

Planen før kampen var å løse deres offensive forsvar. Det fikk vi til og tvang CSK til å veksle mellom 3-2-1 og 6-0, sier hovedtrener Igor Koprivica og fortsetter.

Jeg syns vi gjør en fin kamp alt som alt. Vi slapp inn 12 mål i første omang og hadde fokus i pausen på å heve aggressiviteten, stå litt høyere og få laget flere brudd. Det også lykkes vi med og slapp inn 9 mål i 2.omgang.

Ole Einar Kaaterud ble toppscorer på Herulf med sine 7 mål i CSK Varmbo Arena. Foto: Sara Sanderød

Banens beste, Sebastian Schwartz, er enig i analysen til hovedtreneren sin.

Det som gjør at vi vinner mot CSK er helt klart innsatsen som legges ned bakover! Vi står veldig bra i forsvar lange perioder og Odne gjør en meget god match i mål.

Er det nå det snur for Herulf?

Etter en tøff start på sesongen har herrelaget nå tatt 3 poeng på de siste 2 kampene og er nå kun 2 poeng fra 8. plassen på tabellen, og dermed sikker grunn.

Vi begynner å komma inn på et bedre spor nå syns jeg, sier venstrebacken og hyller lagmoralen.

Stemningen i gruppa er bedre og vi har hatt mer troa på det vi driver med. Vi har noen viktige kamper nå før jul hvor vi skal legge igjen 100% på banen, så får vi ta en opptelling å se hvordan vi ligger an etter Sandneskampen den 20. desember.

Etter seieren i går nermer seg Herulf den så viktige 8. plassen på tabellen.

Neste på tur for herrelaget er Nøtterøy Håndball som for øyeblikket parkerer på en tredjeplass i tabellen, 2 poeng fra et direkte opprykk til REMA 1000-ligaen. Helt klart en hard nøtt å knekkeMen ikke omulig ifølge Schwartz og Koprivica.

Nøtterøy på bortebane er absolutt en av de tøffeste matchene denne sesongen, sier Schwartz, som sist lagene møttes scoret 4 mål.

De er et lag som spiller jevnt med alle så vi har selvfølgelig muligheter mot de hvis vi spiller som mot CSK. Jeg har troa! avslutter Sebastian.

Kan gutta ta en skrellseier da Nøtterøy står på menyen? Foto: Sara Sanderød

Lagene møttes så sent som i oktober og da lykkedes Nøtterøy dra det lengste strået i en tøff og jevn kamp. Sluttresultaten ble 31-34 i rød favør – Men hovedtrener Koprivica er inne på samme spor som venstrebacken sin.

Ja, det er absolutt mulig å slå Nøtterøy. Vi må spille like godt i angrep som sist kamp, men vi vinner ikke om vi slipper in 34 mål som sist.

Om vi skal vinne må vi finne den rette nøkkelen i forsvaret, få bra treff på skytterne deres og holde dem på 20-25 mål.

Kampen spilles 17.00 den 5. desember i Nøtterøyhallen.