Sesongen er over…

Igor Koprivica

Norges Håndballforbund har i dag (torsdag) avgjort at 2.divisjon avlyses med umiddelbar virkning. All kampaktivitet koplet til Herulf er nå avlyst inntil videre. Sportsjef Igor Koprivica kommenterer beslutningen.

At NHF i dag besluttet å avlyse resten av sesongen i 2.divisjon betyr at vi ikke får sett flere hjemmekamperi Mossehallen dessverre. Vi hadde igjen 3 hjemmekamper og så fram til å lage publikumsfest ifm disse og særlig den 29.03 da vi skulle arrangere Folkekampen. Samme gjelder Loppetassen og alle yngreskamper. Sesongen er over…

Beslutningen fra Norges Håndballforbund
https://www.handball.no/nyheter/2020/03/2.-divisjon-avlyses-med-umiddelbar-virkning

Hva betyr beslutningen i praksis? Herrelaget har allerede vunnet sin avdeling i 2.divisjon, men opprykket avgjøres via kvalifiseringsspill?

Vi har fått bekreftet av NHF at det ikke vil bli gjennomført kvalifisering til 1.divisjon. Så vi får dessverre ikke sett kvalikkamper i Mossehallen denne sesongen, noe guttene virkelig gledet seg til, sier Koprivica og fortsetter.
Siden vi har vunnet vår avedling i 2.divisjon så kan jeg ikke forstå noe annet enn at Herulf får spille 1.divisjon kommende sesong! Men vi må avvente endelig beslutning fra NHF, avslutter sportsjefen.

Økonomisk smell

Beslutningen å avlyse all kampaktivitet betyr at Herulf går glipp av et par arrangement med betydelig økonomisk innvirkning.

Nu till helgen tvingas vi ställa in Loppetassen. Det betyder en förlust på upp emot 30-40.000 kronor. Och Folkekampen ska vi inte ens prata om… sier markedsansvarlig Dino Osman.

– Mest synd tycker jag, självklart efter alla direkt eller indirekt drabbade, om barnen och ungdomarna i klubben som får sin säsong så abrupt avslutad.

Att 2.divisjon avlyses kanske är positivt på ett sätt. Vi har ett par äldre spelare, inte minst mig, som är slitna i kropparna. Så länge vi får vårt opprykk till 1.divisjon så är jag glad! sier Osman som også er lagkaptein på herrelaget.

– Vi har arbetat med att utforma det nya konceptet kring Folkekampen i 1-1,5 månad nu. Det är en beräknad inkomst på 100-150.000 kronor vi går miste om rent ekonomiskt, men allt arbete kring planering och kanske en del förtroende hos sponsorer kan också gå förlorat. Det är en allvarlig smäll för Herulfs ekonomi. Vi behöver hjälp från näringslivet i Moss! forklarer svensken.

Någonstans får man också förstå att det bara är sport vi pratar om. En av mina bästa vänner hemma i Göteborg fick idag bekräftat att han fått Corona. Allmänhälsan måste komma först och det är en självklarhet att vi i Herulf tar vårt ansvar för att begränsa smittan så gott vi kan, avslutter Osman.