«Vi har en krystallklar målsetning om å nå sluttspillet i Bring», sånn hørtes det ut sist vi tok oss en prat med trener P.A. Stenersen. Nå, noen uker og en Bringrunde senere, topper det talentfulle 03-laget avdelingen sin.

Enn er det langt til målet, men en bedre start kunne dem ikke ønsket seg. Med 2/2 seirer og en målforskjell på +17 topper G16 sin avdeling i Bringserien.

Stenersen Jr bombet in 24 kasser på 2 kamper. Foto: Sara Sanderød

Den første kampen for helga var mot Kjelsås, ifølge trener Stenersen en av dem tøffeste mulige motstanderne. Noe som på forhand skulle bli en hard og tøff kamp endte opp i et målkalas og komfortabel firemålsseier. Til Moss Avis beskriver han kampen slik:
– I et inferno av en håndballkamp sto angrepsspill i høysetet og begge lag dundret inn scoringer i kjapp rekkefølge. Linjespillerne satt fire baller, vingene åtte, mens backrekka hamret inn 23 scoringer. På et jevnt godt lag ble Thomas Stenersen toppscorer med 12 mål og ble kåret til banens beste.
Kampen endte opp 35-31.

Bringrundens andre og siste kamp var mot arrangørerne Lillehammer, på papiret en enklere motstander. Og jobben gjordes også – Gutta gikk inn i garderoben med resultatet 17-12 til pause.
– Etter å ha stengt bakover i de første ti minuttene av 2. omgang var det takk og farvel. Det ble en sikker 35-22-seier og to nye poeng var i havn, forklarer en fornøyd Stenersen for Moss Avis.

LES ALT OM BRINGRUNDEN I MOSS AVIS

Stenersen bombet seg til en regional landslagssamling

Stenersen og Bakkerud på turnering i Sverige med LM02. Foto: Sara Sanderød

Var det muligens dem 24 scoringene på 2 kamper i helgen som gjorde at Stenersen, sammen med lagkompisen Isak Sanderød-Bakkerud, fikk innkallelse til regional landslagssamling i region øst? Eller var det kanskje suksessen med LM02 i ScandIberico tidligere i høst? Uansett så fortsetter landslagseventyret for firma Stenersen/Bakkerud som skal på samling 17.12 på Frogner Idrettspark. Men innkallelsene sluttet ikke å rasle inn der og da. Samme dag skal nemlig fem (ja, fem!) andre fra G16-laget på såkalt SPU – Samling for Spillerutvikling.

Marcus Antonsen i A-lagsdebuten for Herulf tidligere i høst. Foto: Sara Sanderød

Spillerne det gjelder er backrekka Antonsen-Bergerud-Brogård, fightern på linja Håkon Aanrud og ikke minst sisteskansen Kristoffer Falk Lund Almås. Også trollmannen på høyrekanten Kristian Sørensen har blitt plukket ut til å være med på SPU i gruppen G17 (født 2002).
Marcus Antonsen, som allerede fått sjansen på A-laget til Herulf kommenterer uttaket:

– Det er en god følelse du får fordi det er indikasjon på at arbeidet du putter ned funker. På disse SPU-treningene kommer det spillere fra hele Region Øst. Deretter foregår treningen med et tema som hovedfokus, denne gangen duellspill. Etter treningene foregår det et nytt uttak, som avgjør om du skal på flere slike treninger.

Lykke til gutta!