Uavgjort eller seier krevdes for at G18 skulle ta seg til A-sluttspill i regionsserien. Men gjestene Vålerenga hadde andre planer

Håndballfesten i Ryggehallen avsluttedes på søndag kveld når Herulf G18 tok imot Vålerenga i Regionserien avd 31. Tidligere på dagen hadde jagende Bækkelaget, på fjerdeplass, tapt mot serieseirene Haslum med 28-20. Dermed trengtes kun et poeng for at gripe tredjeplassen og der med avansementet til A-sluttspill. Men noen enkel reise ble det ikke for Herulfgutta.

Vi går inn i sluttspillet for å nyte håndballen, ha det gøy og kline til

Felix Kjølberg

Etter en jevn og tøff innledning på kampen kom det et minirykk fra Vålerenga som gikk fra 4-4 til 6-10 cirka halvveis inn i førsteomgangen. Men en utvisning og en, med fasit i hånd, genialsk timeout fra coach P.A. Stenersen senere var forspranget innhentet og lagene gikk inn i halvtidshvilen med 13-14 på tavla. Lagkaptein Felix Kjølberg kommenterer den første omgangen:

– Vi startet kampen noe svakt hvor vi ikke helt klarte å sette forsvaret og gjorde noen enkle feil i angrep. Rett før pause klarte vi å ta oss sammen og begynte å snu kampen. Vi tok en timeout der vi fikk snakket litt om hva vi måtte endre.  Klarte etter det å sette forsvaret og fikk noen enkle kontringsmål som tettet luken til pause.

Kjølberg og Vea i samarbeid. Foto: Sara Sanderød

I andreomgang fikk publikumet se et gult/sort lag i flytsonen. Herulf gikk fra at tape med 16-17 til at ta ledelsen med 20-17 en bit inn i omgangen.  

Andreomgang var mye bedre! Vi fant et spill i angrep som fungerte klokkerent og klarte til tider å tette igjen bakover med noe gode redningen, sier Drøbaksonen og fortsetter:
– Perioden der vi gjør 4-0 på dem i andreomgang tok knekken på dem tror jeg, etter det kunne vi kontrollere kampen og holde ledelsen enda til slutten. Det ble litt for spennende til slutt da, og dem kunne kvittere i siste sekunden (30-30), men alt i alt får vi vist hva det bor i oss og hvilken vilje vi har. Det holdt til A-sluttspill og vi er storfornøyde med tanke på at vi er en helt ny gjeng sammen!

Scoring fra streken, tegnet Espen VA. Video: Sara Sanderød

Nå venter andre runden av sesongen, da Herulf blir satt inn i en ny pulje med lag fra andre puljer som kvalifisert seg til A-sluttspillet.

Det som venter nå er topp matching for oss. Målet vårt vil alltid være å vinne hver eneste kamp og det er slik innstillinga vår skal være. Men vi går inn i sluttspillet for å nyte håndballen, ha det gøy og kline til, avslutter kaptein Kjølberg.