Barcelona, Algeries landslag og nå HK Herulf Moss. Møt herrelagets seneste tilskott, Khaled Chentout!

Det var i fredags i forrige uke som Nøtterøy Håndball gikk ut med et klubbstatement at dem og den 35-årige bakspilleren, Khaled Chentout, som vært en av klubbens dedikert beste spillere siden han kom til klubben fra Barcelona i 2012, velger at avslutte samarbeidet.

Han er en komplett spiller

Igor Koprivica

Sammenligner signeringen med Karabatic
– Det er en meget rutinert bakspiller som spilt både i Norge og utlandet på høyeste nivå vi får inn. Han er en komplett spiller som har spisskompetanse i spilleforståelse og oppfattelse, men er også god i duellspill, bra skudd og solid forsvarsspiller som kan brukes her og der, sier en stolt og fornøyd Igor Koprivica og legger til
– Jeg vil gå så langt å si at dette er en eventyrlig signering for et 2.divisjonslag, det kan sammenlignes med som om et eliteserielag i Norge hadde signert Nikola Karabatic!

Hvorfor velger dere at ta inn en spillere nå midt i brennende sesong? Hvordan kan dette påvirke laget og prestasjonene som vært meget bra så langt?
Vi tar inn Khaled nå fordi det åpnet seg en gylden mulighet. Han vil være en enorm tilvekst til vår unge gruppe, en ledertype på banen og en veldig omtenksom og god lagspiller. Jeg mener at våre unge gutter vil lære mye av han, sier Koprivica som kjenner ny signeringen fra tiden i Nøtterøy.

Signed, sealed, delivered. Khaled skriver på ett 1+2 årsavtal. Foto: Dino Osman

– Dessuten er Khaled etter min mening 1.Divisjons beste bakspiller og holder elitenivå. Vi viser nå med handling at vi mener alvor og ønsker å bygge opp Herulf som en seriøs og satsende klubb igjen etter noen tøffe år. En signering av en slik spiller bør tiltrekke mer interesse. Ikke bare fra andre spillere, men rent generelt i byen, avslutter Koprivica.

Forteller om seg selv og troen på prosjektet i Herulf

– Jeg er født i Alger, hovedstaden i Algerie. Der har jeg spilt håndball siden jeg var sånn 10-11 år gammel og frem til at jeg flyttet til Spania da jeg var 22. Der bodde jeg i 7 år og spilte for lite forskjellige klubber, senest andrelaget til Barcelona. Etter det kom jeg til Norge og Nøtterøy der jeg har spilt siden 2012, bortsett fra 2 sesonger da jeg var i Sandefjord, sier den rutinerte bakspilleren.

Hvorfor Herulf, Khaled? Som jeg forstått fans det interesse fra flere klubber høyere opp i seriesystemet?
– Jeg har hatt god kontakt med Igor helt siden han var i Nøtterøy egentlig. Da jeg bestemte meg for å forlate Nøtterøy så tok Igor kontakt med klubben og meldte interesse. Vi har hatt lange og bra samtaler den seneste uken og jeg syns det høres ut som at dere, eller vi, har et bra prosjekt på gang! Igor er en bra mann og jeg gleder meg veldig til å arbeide med han igjen, sier 35-åringen.

Klar for kamp allerede på lørdag! Foto: Rikke Jeppsson, Moss Avis.

Byttet Balaguer, Ariño og Corrales til Osman, Kaaterud og Hagen

– Tiden i Barcelona var en heftig opplevelse. Jeg har spilt med noe store spillere gjennom årene, mange som blev landslagsspiller for Spania og toppspillere i Champions Leauge, sier Chentout som også har meritter fra landslagsspill.
– Ja, noe år med landslaget til Algerie ble det. Vi vant Afrikanske mesterskapene i 2014, det var stort! Men VM i Qatar 2015 må være høydepunktet i karrieren.

Algerie havnet i gruppe C med blant andre Frankrike, Sverige og Island.
–  Det var tøft, vi møtte veldig bra lag med veldig mange bra spillere. Nikola Karabatic, Daniel Narcisse, Kim Andersson, Filip Jicha, Aron Palmarsson. Listen kan gjøres lang! Men det var en utrolig opplevelse og jeg er veldig stolt over det, sier algerieren med 12 landskamper og 19 scoringer på CV-en.

Han er helt jævlig og møte, men jeg er glad at ha han på laget

Dino Osman

Lagkaptein Dino Osman faner i all berøm som strøs over ny signeringen
– Dette her er helt klart en forsterkning til stallen vår, sier strekspilleren og fortsetter
– Jeg har spilt mot Khaled noe ganger nå og kan si at han er helt jævlig og møte, men jeg er glad at ha han på laget! Det er en spillere som i tillegg til å være veldig bra på håndball irriterer og provoserer motstanderne hele tiden, han er en veldig smart og rutinert spiller, nå får jeg enda en meldingskamrat, ler svensken.

Khaled mot Tjeckien i VM 2015. Foto: Marwan Naamani, Getty Images.

Spilleklar til «Revansjkampen»

På lørdag tar seg Herulf til Ryggehallen for en skikkelig håndballfest, trippelarrangement sammen med samarbeidsklubben HK Rygge. Får vi se Khaled allerede da, Igor?
– Det er fullt mulig. Overgangen er i orden, han er spilleklar og i fin form. Vi har noen småskader og en del sykdom i stallen per i dag, så en plass er eventuelt åpen. Men vi får se, laget tas ut på fredag etter siste treningen, sier hovedtreneren.

Nå venter som sagt Revansjkampen mot Bjørnar, som dere tapte mot i slutten av september. Har dere forberedt er på noe spesiell måte eller er dette bare en kamp som hvilken annen?
– Vi forbered oss vanlig til alle kamper, med tilpassinger ift. motstander. Dog har vi som sagt hatt en del skader og sykdom i laget de siste dagene og ukene som har bydd på utfordringer. Samtidig får vi inn Khaled på første trening i dag og vi må gi han mulighet å bli kjent med vårt spill. Så litt annerledes inngang til kamp blir det.
– Følelsen er at guttene har hatt en positiv utvikling siden sist vi møtte Bjørnar og er i god form. Jeg ser at guttene er veldig revansjesugne og vi går helt klart for 2 poeng i helgen, avslutter Koprivica

HK Herulf Moss vil takke Nøtterøy Håndball for en profesjonell dialog og velvilje til å løse dette så fort som mulig.