Røyken fra 20-målsseieren mot Tjølling har lagt seg, men superkeepern Odne Evensen Hagen rider fortsatt på suksess bølgen.

Seier er alltid viktigst, så får redningspresenten være en bonus

Odne Evensen Hagen

Sist gang opplendingen fra Gausdal dro på seg Herulfdrakta stod han før 15 redninger, hvilket resultert i en redningsprosent på hele 55,6. Dette omtaltes i Moss Avis som «verdensklasse», rett og slett Odne, er du en keeper i verdensklasse?
– … Ja, sier Hagen og brister ut i latter.
– Nei, verdensklasse er nok et litt stort ord å bruke i 2.divisjon, men det var godt å få vist frem potensialet mitt etter noen litt svake kamper fra min side. Nå skal jeg bare bygge videre på dette.

Jubelscener i Mossehallen. Foto: Joakim Bekkåsen

Fleiper til side Odne, 56%, det er rått! Er dette din beste kamp så langt i karrieren eller kan Herulfsupportrene vente seg enda mer fra deg?
56% er veldig bra, men hadde også noen baller hvor jeg følte jeg kunne gjort noe bedre, så det er alltid rom for forbedringer. Det ligger hardt arbeid og mange timer i hallen bak dette, jeg er stolt og glad over at innsatsen lønner seg. Men seier er alltid viktigst, så får redningsprosenten være en bonus! sier den ydmyke Gausdalgutten.

Evensen Hagen kom til Herulf innfør sesongen 2017/2018 og har arbeidet seg til en førstespade i Herulfkassen. Foto: Petter Andersen, Moss Avis.

Finns det noe dere tar med fra kampen mot Tjølling inn til lørdagens hjemmekamp mot Fyllingen eller har dere sluppet den kampen helt nå?
Ja absolutt, det at vi scorer 40 mål på 60 minutter og det gode forsvars og målvaktspillet. Får vi til det like bra på lørdag, så blir det tøft for Fyllingen, sier sisteskansen til Herulf.

Trener Igor Koprivica beskriver helgens mostand som unge, talentfulle og sultne
Fyllingen er nok ett andrelag for en eliteserieklubb. Det betyr at det er unge talentfulle og sultne gutter som kommer på besøk til Moss fra Bergen. Samtidig er det alltid en usikkerhet med andrelagene til Eliteserielagene, på hvilke spillere de til enhver tid stiller med, da også spillere fra eliteserielaget som mangler kamptrening fort spiller enkelte kamper i 2. Divisjon, sier Koprivica og fortsetter:
Utover det vet vi også at Fyllingen er ett av få lag som spiller en del 7 mot 6 i angrep, så vi får være forberedt på det også.

Men talent finns det gott om også i Moss
02-landslagsspilleren Thomas Stenersen er en i rekka av talenter som nå har fått debuter på A-laget til Herulf, har du noe flere ess i ermet eller må vi vente på neste debutant?
Ja, vi har hatt mange debutanter i år deriblant 3 fra G16. Det kan fort være flere som får muligheten etterhvert. Derimot er det fort en ny debutant også til helgens kamp mot Fyllingen, nemlig målvakten Leander Scheie som er gutter 18. Han var uheldig i seriestarten og brakk håndleddet i G20 kamp, og er først nå tilbake fra skade. Han har trent bra og hatt gode prestasjoner i G18 kampene, så han har mulighet for å få sin debut til helgen, sier en litt gåtefull trener som ikke vil avsløre for mye om laguttaket.

Ruller seierstoget videre?
Kom og støtt gutta på lørdag
16:00 i Mossehallen