Hvorfor ble navnet Herulf valgt allerede i 1924, og hvorfor fulgte navnet med spesialklubben for håndball i 1950?

Begrunnelse for navnet Herulf ble valgt i 1924, sier historien ikke noe om. Men det er nærliggende å tenke seg at norrøn mytelogi og saga har hatt en vesentlig rolle, da det ikke kan spores andre historiske fakta om navn opprinnelsen.

Derimot var det i 1950 en stor enighet og et naturlig valg blant de tre klubbene som var involvert i oppdelingen av Turn og Idrettslaget Herulf i at håndball klubben videreførte navnet

Herulf er et norrønt navn som ble benyttet for begge kjønn.

Betydningen av navnet Herulf er ifølge oppslagsverkene av norrøn opprinnelse med betydning: hær-ulv, en hær av ulver, som om natten skal fange og dele bytte og i morgen skal byttet spises.

Navnet Herulf var i Norge et populært guttenavn spesielt i begynnelse av 1940 årene og nådde sin popularitet topp i 1941. Det er for tiden 51 personer i Norge som bærer dette navnet og er på en 1410 plass på listen over guttenavn i Norge.

Ellers kan man fra historien finne personen” Herulf av Langres”, som var grunnlegger av Benedictine klosteret i Ellwangen i Baden-Wurttemberg Tyskland rund år 750 og han døde i 815.

Det bekreftes av personer som var nær klubbmiljøet, at motivet for å benytte navnet Herulf lå i selve betydningen av navnet og kanskje at det ble benyttet for begge kjønn.

Klubbnavnene Moss Turnforening og Moss Idrettslag var navn som var ønsket og vedtatt av respektive foreningers stiftelsesmøter.

Det ble således naturlig og vedtatt at den nye håndball klubben skulle videreføre klubbnavnet Herulf, fra 1932, så slik ble navnet formalisert og vedtatt til” Håndball klubben Herulf” i stiftelsesåret 1950.