Det var en opplevelse for guttene å ha selveste Magnus Jøndal som trener i dag. Jøndal har spilt over 100 landskamper for Norge og var sentral i Norges VM-sølv i vinter. Han spiller profesjonelt for den danske toppklubben GOG og kom ens ærend fra Danmark for å trene guttene. Han er allerede nå tilbake i Danmark der det for ham var ny trening i morgen og kamp tirsdag. Han fortalt til guttene at neste store mål for ham er VM i Croatia i januar. Jøndal er østfolding og fra Tomter i Hobøl. Han har spilt i Mossehallen mange ganger tidligere og synes det var moro å være tilbake.

Bakgrunn for at han kom i dag er at han er mentor for Kristian Kaabbel Larsen som har vært en av 17 gutter fra hele landet som har fått lov å følge håndballandslaget  dette året. Prosjektet ‘Minihånballgutta’ er sponset av Gjensidige og det er de som har arrangert treffene mellom Minihåndballgutta og landslaget. I alt har de truffet hverandre 4 ganger med i dag. Vedlagt finner du en god del info om prosjektet. Bakgrunn for prosjektet er nettopp rekruttering innenfor barneidrett og her guttehåndball spesielt. Det har vært tilsvarende opplegg for jentehåndball i flere år, mens dette har vært første år for guttene og det vil gjentas kommende år. Jeg håper du nevner Gjensidige i din reportasje. Det har vært et enestående landsdekkende prosjekt som Kristian og vår klubb har fått ta del i, og som toppet seg i dag med Jøndals besøk. De andre 16 guttene har hatt tilsvarende besøk av sin mentor fra landslaget.